Szkolenie z dietetykiem

Ostatnia aktualizacja:  03.2023

Żywienie okołotreningowe

(112)
5/5

Cena: 149,99 zł

Czas trwania

2 godziny 34 minuty

Prowadzący

Justyna Mizera - dietetyk sportowy

Justyna Mizerta

Opis

Serdecznie zapraszamy na szkolenie w formie nagrania z webinaru z dietetykiem sportowym p. Justyną Mizerą.

Szkolenia z Dietomedica to nie tylko dawka rzetelnej wiedzy, ale także wyczerpujące i ciekawe materiały dodatkowe, które otrzymają wszyscy uczestnicy. Za ukończenie tego szkolenia otrzymasz także e-Certyfikat.

Czego się dowiesz?

1. Ogólne zasady żywienia okołotreningowego
– Znaczenie węglowodanów przed, w trakcie i po wysiłku
– Kwestia indeksu i ładunku glikemicznego
– Optymalna zawartość tłuszczów, białek i błonnika pokarmowego w posiłkach okołotreningowych
– Czy istnieje okno anaboliczne? Jeżeli tak, to jak je interpretować?
2. Trening poranny
– Z czego powinien składać się posiłek przedtreningowy, jeśli trening odbywa się wczesnym rankiem?
– Śniadanie białkowo-tłuszczowe czy węglowodanowe? A może trening na czczo?
– Jaki rodzaj makroskładników będzie odpowiedni przy wczesnych treningach i przy różnych rodzajach wysiłku?
– Bilansowanie całodniowego jadłospisu i posiłków regeneracyjnych
– Zagrożenia treningu na czczo. Czy aby na pewno działa redukcyjnie na tkankę tłuszczową?
3. Trening wieczorny i nocny
– Częsta wątpliwość – czy wieczorem można jeść?
– Późna kolacja, a posiłek potreningowy – czyli regeneracja poprzez posiłek lub suplementację
4. Dwie sesje treningowe w ciągu dnia
– Jak sobie radzić z resyntezą glikogenu?
– Sposoby resyntezy glikogenu oraz omówienie skutków jego ograniczonych zasobów
5. Płyny przed, w trakcie i po wysiłku fizycznym
– Najczęściej skupiamy się na negatywnych skutkach zbyt małej ilości płynów – ale czym grozi przewodnienie w okresie okołotreningowym?
6. Przekąski podczas długotrwałych wysiłków fizycznych
– Banan,a może żel energetyczny?
– Rodzaje przekąsek w trakcie wysiłku fizycznego w zależności od jego intensywności
7. Suplementacja okołotreningowa
– Fakty i mity
– Czy suplementy w ogóle są konieczne? Jaka może być ich przewaga nad tradycyjnym pożywieniem?

Co obejmuje oferta?

✔️ Dostęp do nagrania wideo ze szkolenia z dietetykiem klinicznym przez 3 miesiące
✔️ Dostęp do materiałów dodatkowych w formie PDF do pobrania
✔️ e-Certyfikat ukończenia szkolenia

Dodatkowo każdy z uczestników otrzyma materiały (PDF):
✔️ Prezentacja z webinarium obejmująca wszystkie zagadnienia
✔️ Przykładowa suplementacja do sportów wytrzymałościowych i siłowych w okresie około treningowym (PDF)
✔️ Przykładowe posiłki przed i potreningowe z uwzględnieniem proporcji makroskładników (PDF)

O prowadzącym

Justyna Mizera - dietetyk sportowy
Justyna Mizerta
Dietetyk sportowy
Pracuje m.in. z 30 medalistami mistrzostw świata i olimpijczykami, ale też osobami otyłymi i dziećmi. Wykładowca uczelni wyższej na Wydziale Dietetyki. Dietetyk kadry narodowej zapaśników. Startowała w zawodach w fitness sylwetkowym oraz w półmaratonach. Na co dzień amatorka rekreacyjnego biegania i smacznej kuchni. Autorka licznych artykułów naukowych i popularnonaukowych z zakresu zdrowego żywienia, odchudzania oraz żywienia sportowego i suplementacji. Autorka książek: „Dietetyka sportowa” (bestsellera sprzedanego do USA) „Żywienie młodego sportowca”, „Dieta okienkowa”, a także ekspert największych polskich stacji telewizyjnych (TVP2, TVP1, TVN24, Polsat News). Była dietetykiem w programie „Cofnij Czas” w TVN Style, a także współprowadząca Zdrowo dla odmiany w Food Network.

FAQ

Zapraszamy do zapoznania się z listą najczęściej zadawanych pytań. Zawsze też służymy pomocą! Jeżeli masz dodatkowe pytania zapraszamy do kontaktu.

To bardzo proste. Wystarczy, że klikniesz w przycisk “Kup dostęp” i dokonasz płatności. Dostęp do szkolenia pojawi się już po chwili automatycznie na Twoim koncie.

Materiały dodatkowe znajdują się bezpośrednio pod nagraniem i zostaną udostępnione już chwilę po zakupie. Materiały są w formie PDF i możesz pobrać je bezpośrednio na swój komputer i korzystać z nich przed dowolny okres czasu.

Oczywiście, w tym celu w formularzu zamówienia zaznacz przycisk “Chcę otrzymać fakturę” i podaj dane do faktury. Po dokonaniu płatności faktura zostanie wygenerowana automatycznie i wysłana na Twoj adres email chwilę po złożeniu zamówienia. Jeżeli chcesz otrzymać fakturę proforma lub uzyskać inny sposób płatności skontaktuj się z nami pod adresem kontakt@dietomedica.pl.

Serdecznie zapraszamy do zadawania pytań pod adresem kontakt@dietomedica.pl lub kontakt telefoniczny z biurem obsługi klienta: +48 576 593 875.

Opinie

Zobacz niektóre opinie naszych uczestników. Ponad 10 tys. osób skorzystało z naszych szkoleń. Ucz się razem z nami!

Duża dawka wiedzy i praktycznych wskazówek. Polecam każdemu, kto boryka się z problemem przerostu bakterii.
Justyna K.
✓ Zweryfikowany uczestnik
Bardzo rzeczowo, konkretnie, samo mięsko, dużo praktyki, opieranie się na badaniach. Polecam i czekam na kolejne.
Partycja C.
✓ Zweryfikowany uczestnik
Świetny webinar, merytoryczny, wolno i dokładnie wytłumaczone poszczególne zagadnienia oraz przedstawione obrazkowo - najlepszy webinar na jakim byłam :) z chęcią pojawię się na innych prowadzonych przez Panią Olgę
Magdalena E.
✓ Zweryfikowany uczestnik
Wszystkie informacje przekazane w bardzo zrozumiały sposób, trafne schematy i ilustracje. Bardzo polecam zarówno specjalistom, jak i osobom dopiero wdrażającym się w tę tematykę :)
Daria N.
✓ Zweryfikowany uczestnik
Super wykład!!! Dużo nowych informacji i ciekawie przedstawione treści.
Aleksandra B.
✓ Zweryfikowany uczestnik
Bardzo dobry poziom, z ciekawości przyszedłem po wielu latach pogłebiania tematyki i obecnosci u innych dietetyków na webinarach. Miłe odkrycie :) pozdrawiam
Piotr W.
✓ Zweryfikowany uczestnik
Wykup dostęp na 3 miesiące i oglądaj bez limitu o każdej porze. Dostęp do materiałów otrzymasz natychmiast po zakupie.